40 % van alle Nederlanders slaan hun ontbijt over….

Een evenwichtig en gevarieerd ontbijt

Uw lichaam gebruikt ongeveer 1 liter vocht tijdens de nacht door o.a. transpireren en ademen. Daarnaast gebruikt uw lichaam de voedingsstoffen van de vorige dag om zichzelf te herstellen. Uw lichaam wordt daarom ‘s ochtends ‘leeg’ wakker en vraagt om nieuwe energie en voedingsstoffen.

Bij het traditionele Europese ontbijt veroorzaakt koolhydraatrijke voeding een onmiddellijke stijging in de suikerspiegel. Hierop reageert het lichaam, met als gevolg een daling van de suikerspiegel. Resultaat van deze schommeling kan zijn; opslag van vet, een verlaagde suikerspiegel of het verlangen naar meer koolhydraten.

Door het overslaan van het ontbijt zakt de suikerspiegel juist. Het energieniveau daalt en er kan een hongergevoel ontstaan. Om de honger te stillen en de energiedip te overwinnen, wordt er vaak koolhydraatrijke voeding genuttigd (bv. koffie of thee met suiker, een koekje, etc.). Ook hier is het resultaat; opslag van vet, een verlaagde suikerspiegel of het verlangen naar meer koolhydraten.

 

Voor meer informatie doe de ontbijttest en ervaar 6 dagen ons proefpakket.

doe de ontbijttest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.