Je eigen leven in eigen hand nemen, maar HOE?

De werkeloosheid daalt, steeds meer mensen kunnen aan de slag ook mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Je zou zeggen dat klinkt geweldig, helaas is niet iedereen blij en happy met zijn werk. Werken met passie klinkt nogal zwaar, maar niets in minder waar. Want, eigenlijk komt het erop neer dat je plezier hebt in je werk. Waarom dat zo fijn is? Omdat het je energie geeft, je zelfvertrouwen versterkt en je leven zinvoller maakt. Daarbij ben je gemotiveerder, productiever en succesvoller in wat je doet. Het helpt je bovendien tegenslagen en stressvolle situaties het hoofd bieden. Maar, hoe zorg je voor meer werkplezier en word je een gelukkiger werknemer? Helaas is de waardering voor het werk wat je doet niet altijd aanwezig. We hebben het niet zozeer over waardering in loon, maar meer het sociale aspect, wordt je gewaardeerd voor wie je bent en wat je bijdrage is, heb je vrijheid om zelf invloed te hebben op je werk en rust tijden? Wordt er naar je geluisterd? Krijg je wel eens een schouderklopje? Krijg je ruimte om je verder te ontwikkelen? Kun je flexibel werken zodat je werk en privé in balans blijft?

Bij ons ben je eigen baas en bepaal je zelf je eigen werktijden en ook met wie en waar je werkt.

1. Achterhaal waar de schoen wringt

Neem je baan eens onder de loep. En vraag jezelf af wat je mist. Ofwel: waarom haal je er geen voldoening meer uit? Is het de cultuur, je werkzaamheden, het management, je collega’s…? Weet jij waar de schoen wringt?  Verbreed je blik en kijk ook naar andere mogelijkheden waar je nu nog niet bij stil hebt gestaan. Kijk naar mogelijkheden om je baan te combineren met iets voor jezelf te starten waar je goed in bent en waar je een extra inkomen mee kunt opbouwen naast je huidige baan zoals bij www.venlogezond.nl

2. Weet waarvoor je werkt

Doe jij je werk op de automatische piloot? Omdat er brood op de plank moet komen? De kans is groot dat het weinig voldoening geeft. Want, dat argument geldt voor de meesten. Ga eens bij jezelf na wat je werk je verder oplevert dan die allereerste basisbehoefte. Misschien wel het huis waar je in woont? Een droomvakantie? Een goed doel? Kinderen die studeren? Favoriete hobby of activiteit? Kortom: Sta eens stil bij waar je echt goed in bent en waar je echt gelukkig van wordt en sta daar  eens bij stil. Zeker weten dat je meer kunt verdienen en meer voldoening haalt  door dingen te doen die je echt gelukkig maken en die je langer volhoudt ook na je 67ste. Bij ons voelt werken niet als werk en dus kun je dit zelfs na je 67ste nog steeds blijven doen omdat het zo leuk is.

3. Daag jezelf uit

Misschien mis je de nodige uitdaging in je werk. Leg de lat wat hoger. Daag jezelf uit door met nieuwe ideeën te komen en kansen te creëren. Investeer in jezelf, volg een opleiding, training of cursus en ontwikkel je. Bespreek eventueel toekomstige mogelijkheden met een goede vriend of je partner. Met een positieve en proactieve houding bereik je meer dan wanneer je negatief over je werk denkt en/of maar afwacht. Bezoek voor de verandering eens netwerkbijeenkomsten. Sluit je aan bij werkgerelateerde groepen op bijvoorbeeld LinkedIn of FaceBook  Houd je kennis bij en lees boeken die je dichter bij de doel brengen en zoek contact met mensen die je bewondert, succesvol zijn en je inspireren. Kijk hoe zij het doen om met passie te blijven werken en omring je met positieve mensen die jou graag willen helpen. In het team van VenloGezond vindt je positieve mensen waar je positieve energie van krijgt.

4. Raak bevriend met je collega’s

Goed sociaal contact draagt bij aan werken met passie en er voldoening uithalen. Maak er een goede gewoonte van om oprechte belangstelling te tonen in wat je mensen in je omgeving doen e bezig houdt. Stel eens voor om samen buiten de deur te lunchen of een drankje te drinken. Je hebt vaak meer onverwachte overeenkomsten, bezigheden en interesses met anderen dan je denkt. Daarbij bevorder je je sociale contacten met iedereen in je omgeving en wordt je netwerk groter. Dit is wat ons werk van VenloGezond zo leuk maakt, elke dag nieuwe mensen leren kennen.

5. Vraag om feedback

Vind je dat je niet wordt gezien en gewaardeerd wordt op je werk? Ervaar je een gebrek Erkenning? Van je leidinggevende en/of je collega’s? Dat kan je minder gemotiveerd maken en zo ervoor zorgen dat je met minder passie werkt. Vraag daarom regelmatig om feedback en ook dit is een reden om eens te kijken op onze websiste www.venlogezond.nl

6. Verhoog je betrokkenheid

Kijk je van de zijlijn toe wat er zoal speelt op je werk? De kans is groot dat je je niet of nauwelijks identificeert met wat de organisatie doet. Verander je mindset. Ofwel: stel je positief op en kom in actie. Op welke dingen kun je wel invloed uitoefenen en ga op zoek naar een een omgeving waar je bijdrage wel op prijs wordt gesteld, zoals bij ons Team van VenloGezond

Meer tips werken met plezier en passie

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om meer plezier in je werk te krijgen en je zo gelukkiger en energieker te voelen.  Daarom hebben wij ongekende mogelijkheden, zelf internationaal werken is mogelijk in meer dan 90 landen bestaat tot de mogelijkheden.

Vraag jezelf nu eens af:

Haal jij nu alles uit het leven waarvoor je geboren bent.

Wordt je echt beloond voor wat je waard bent?

Verdiep je een in de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden en neem vrijblijvend contact met ons op. Ontdek je talent en werk met passie en plezier aan je eigen toekomst.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.