Visolie

Visoliesupplementen zijn een rijke bron van docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA), twee soorten omega 3 vetzuren. Deze vetzuren zijn gezonde vetten gelinkt aan veel gezondheidsvoordelen, waaronder gezondere hersenen . DHA speelt een vitale rol in het onderhoud van de structuur en functie van je hersenen. Het beslaat zelfs ongeveer 25 procent van het totaalvet en 90 procent van het omega 3 vetzuur in je hersencellen . Het andere omega 3 vetzuur in visolie, EPA, heeft ontstekingsremmende effecten die de hersenen tegen schade en veroudering kunnen beschermen .

Het nemen van DHA-supplementen is gelinkt aan een beter denkvermogen, geheugen en reactiesnelheid bij gezonde mensen met een lage DHA inname. Ook mensen met een lichte hersenafwijking hebben er baat bij gehad . In tegenstelling tot DHA is EPA niet altijd gelinkt aan een betere hersenfunctie.

Bij mensen met een depressie is het echter in verband gebracht met voordelen zoals een beter humeur . Visolie, die allebei deze vetten bevat, kan hersenafwijkingen gerelateerd aan ouderdom helpen verminderen . De bewijzen over deze effecten van visolie op de hersenen zijn echter verdeeld . In het algemeen kun je het beste twee porties vette vis per week eten om aan de aanbevolen hoeveelheid omega 3 vetzuren te voldoen . Als dit niet haalbaar is kan het nemen van een supplement een goed alternatief zijn. Meer onderzoek is vereist om uit te zoeken hoeveel en welke verhoudingen EPA en DHA gunstig zijn. Maar het dagelijks nemen van 1 gram gecombineerde DHA en EPA is algemeen aanbevolen voor het onderhoud van de hersenen .

De HerbaLifeline Max Visolie is een duurzame visolie rijk aan Omega 3 vetzuren EPA en DHA draagt bij aan een normale bloedruk en het goed functioneren van het hart.

Kortom: Als je onvoldoende vette vis eet kun je een visoliesupplement nemen voor gezonde hersenen en gezond ouder worden van de hersenen.

Wil je meer weten en er zeker van zijn dat je de juiste visolie neemt, neem dan contact op met een van onze coaches van VenloGezond

 

Let bij aankoop op het keurmerk “friend of the sea”dan weet u zeker dat de visolie duurzaam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.