De meeste mensen worden  geboren met een gezond lichaam, onze taak is om goed voor dit lichaam te zorgen er er zuinig mee om te gaan, want je hebt maar een leven en maar een keer de kans om hiervan te genieten. Je lichaam heb je in bruikleen en zul je vroeg of laat weer in moeten leveren. Wat en hoe je ermee omgaat is je eigen maar dan ook alleen jouw eigen verantwoordelijkheid. Van jongs af aan wordt je e.a geleerd en wordt je geholpen waarna je je eigen weg wilt gaan, eigen keuzes maken, eigen beslissingen maken, fouten maken en  leren wat  goed en minder goed is voor je lichaam.

Helaas maken veel mensen de fout om niet goed voor hun lichaam en gezondheid te zorgen en betalen uiteindelijk een hoge rekening met minder leuke gevolgen. Niemand kan er tegenwoordig onderuit dat ongezonde keuzes zorgen voor een ongezond lichaam, iedereen beseft ook steeds meer dat de verantwoordelijkheid van ons lichaam niet bij  artsen, hulpverleners, zorgondersteuners ect ligt maar nog steeds bij de eigenaar van het lichaam.

Helaas verliezen we steeds vaker dierbaren die het niet zo nauw nemen met hun lichaam en hun gezondheid. Besef  nogmaals goed dat we op deze wereld maar een keer de kans krijgen om er het beste van te maken en zuinig moeten zijn op ons lichaam.

Tip:

1. Stop met roken

2. Maak gezonde keuzes met eten

3. Matig alcohol

4. Beweeg minimaal 30 min. per dag

5. Geef het lichaam wat het verdient, gezonde voeding, water, rust en ontspanning, aandacht.

Lukt het je niet alleen? maak dan gebruik van een coach of buddy die jou hierbij ondersteund en helpt bij het maken van betere keuzes.

www.venlogezond.nl samen werken aan de beste versie van jezelf.

Ben er zuinig op, want vroegtijdig afscheid nemen is niet leuk voor familie en vrienden en kennissen die je achterlaat, er zijn maar een paar mensen die rouwen, de overig zijn je na een paar dagen weer vergeten want het leven gaat verder ook zonder jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.