Hoe zit het met het kunstmatige vlees en vleesvervangers?

Een diepgaand en tegelijkertijd breed onderzoek aan Wageningen University & Research (WUR) richt zich op de manier waarop vleesvervangers de gezondheid van de mens beïnvloeden.

De link naar het volledige artikel van de Universiteit van Wageningen

Een kort citaat uit het artikel:

Vleesvervangers bevatten plantaardige eiwitten die samen met andere ingrediënten worden verwerkt tot een hamburger of een ander product. Met name deze producten zijn van belang voor WUR-onderzoekers zoals Markus Steigers, hoogleraar Food Oral Processing bij de Sensory Science and Eating Behaviour group en bij Food Quality and Design, en Edoardo Capuano, associate professor bij Food Quality and Design.

 ‘Er is nog niet voldoende kennis over de gezondheidseffecten van voedingspatronen waarin veel vleesvervangers worden gebruikt’, zegt Stieger. ‘Vooral over de gezondheidseffecten op lange termijn is erg weinig informatie beschikbaar.’

Enkele wetenschappelijke artikelen over kunstmatig vlees, bron PUBMED

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.