Altijd weer die drukke agenda. Niet alleen bezig zijn met het leveren van uw producten of diensten, maar ook met uw administratie, marketing en het managen van eventuele medewerkers. Ondernemers komen vaak tijd te kort, en werken veel meer dan mensen in loondienst. 

Misschien eens goed om een echte werkonderbreking in te lassen? Stefan Janssen geeft vijf redenen om als ondernemer een sabbatical te nemen.
 
Gebruik uw vrijheid als ondernemer
Oorspronkelijk was een sabbatical enkel mogelijk voor wetenschappers, om een aantal maanden ongestoord aan een onderzoek te kunnen werken. Janssen: “Sinds een aantal jaar is het fenomeen echter uitgebreid naar het bedrijfsleven. Werkgevers zitten alleen niet erg te wachten op personeel dat er tijdelijk tussenuit wil. Als ondernemer bent u eigen baas, en bepaalt uzelf hoelang en tegen welke voorwaarden.”
 
Een lege agenda
Veel mensen worden tegenwoordig geleefd door hun agenda, en dit geldt volgens Janssen helemaal voor ondernemers. Janssen: “Bent u ook zo iemand die altijd een overvolle agenda heeft? En die bij onverwachte gebeurtenissen alle zeilen bij moet zetten om uw planning te kunnen volgen? Bedenk dan eens wat het een rust in uw hoofd kan geven als u gewoon helemaal niets in uw agenda hebt staan.”
 
Wat brengt rust?
Janssen benoemt de voordelen van uw geest een vrijaf geven: “U bent na een goede pauze productiever, creatiever en innovatiever. U vindt tijdens een werkonderbreking vaak uw bevlogenheid en energie terug. Daarnaast verkleint u de kans op een burn-out.”
 
Ontwikkel uzelf als persoon en ondernemer
en sabbatical geeft mensen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Janssen: “Dit geldt zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Wanneer u zich niet over allerlei alledaagse zaken bezig hoeft te houden, kunt u eens stilstaan bij de grote, belangrijke vragen. Zoals uzelf afvragen waar u precies mee bezig bent. Of dat ook de richting is die uzelf het liefst zou zien. Of dat u misschien gelukkiger zou worden als uw werk of leven op een andere manier ingericht is.”
 
Waarom wachten op uw pensioen als u ook nu kunt leven
Janssen erkent dat ouderen steeds gezonder worden, en dat we ook ouder worden. “U zou dus kunnen denken dat u na uw pensionering nog tijd genoeg hebt om de wereld te zien. Maar nu de pensioensleeftijd steeds verder stijgt, is het nog maar de vraag wanneer u van uw rustige oude dag kunt gaan genieten. Dus waarom nog misschien wel een halve eeuw wachten, terwijl u ook nu kunt genieten van het leven?”

Kies voor vrijheidsondernemer

Kies voor Herbalife Nutrition en ontdek je kansen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.